Economist: Hrvatski BDP rast će dva posto u 2011.

Bez autora
Jan 03 2011

Prognozirajući svjetske gospodarske trendove u 2011. godini, britanski Economist Hrvatsku vidi prilično optimistično; najavili su rast BDP-a dva posto, više nego u Austriji, smanjenje nezaposlenosti i povećanje plaća. Njihova publikacija "Svijet u 2011." ekonomije pojedinih država stavlja u politički kontekst te u predizbornoj godini najavljuje HDZ-ov jači angažman u poboljšanju ekonomske situacije, pregovorima s EU i borbi s organiziranim kriminalom. Također, na redu je i privatizacija brodogradilišta koja se mora provesti prije završetka pregovora. Pozornost treba obratiti na proces priključenja EU, nakon što je rezolucija o rješavanju graničnog spora sa Slovenijom u 2009. godini otvorila put u EU. Najavljuju priključenje EU 2012. uz uvjet privatizacije brodogradilišta do kraja godine. No, gospodarski rast ipak će nam, prognoziraju, biti niži od slovenskog i mađarskog.

Economist: Hrvatski BDP rast će dva posto u 2011.Prognozirajući svjetske gospodarske trendove u 2011. godini, britanski Economist Hrvatsku vidi prilično optimistično; najavili su rast BDP-a dva posto, više nego u Austriji, smanjenje nezaposlenosti i povećanje plaća.

Njihova publikacija "Svijet u 2011." ekonomije pojedinih država stavlja u politički kontekst te u predizbornoj godini najavljuje HDZ-ov jači angažman u poboljšanju ekonomske situacije, pregovorima s EU i borbi s organiziranim kriminalom. Također, na redu je i privatizacija brodogradilišta koja se mora provesti prije završetka pregovora.

Pozornost, ističu, treba obratiti na proces priključenja EU, nakon što je rezolucija o rješavanju graničnog spora sa Slovenijom u 2009. godini otvorila put u EU. Najavljuju priključenje EU 2012. uz uvjet privatizacije brodogradilišta do kraja godine. No, gospodarski rast ipak će nam, prognoziraju, biti niži od slovenskog i mađarskog.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik